Jurnaliști Publika TV reținuți în Transnistria

  • 01 Septembrie 2015 09:48
Jurnaliști Publika TV reținuți în Transnistria

O echipă de filmare a Publika TV, reporterul Oxana Bodnar și cameramanul Igor Crocos, a fost reținută de așa-zișii milițieni transnistreni, la Corjova, localitate controlată de autoritățile de la Chișinău, transmite Publika Tv.

Incindentul a avut loc în timp ce jurnaliștii noștri realizau un reportaj despre începutul anului de studii, cu autorizația Comisiei Unificate de Control.

Jurnaliștii au fost duși la sectorul de miliție din Dubăsari pentru audieri.

"Jurnaliștii Publika au acreditare din partea CUC și au voie să participe la comisiile CUC și la toate evenimentele din Zona de securitate. Acreditarea expiră pe 31 decembrie 2015. De la an la an, partea transnistreană face presiune asupra jurnaliștilor indiferent de eveniment. Din partea CUC am făcut legătură cu reprezentanții transnistreni și am primit o asigurare cu certitudine că jurnaliștii vor fi eliberați necondiționați și i-am rugat să nu șteargă nici o filmare", a spus membrul CUC, Eduard Bumbac, citat de Publika Tv.

"Motivul invocat este dumnealor este că jurnaliștii nu sunt membri ai centrului de presă și trebuiau să aibă acreditate specială pentru evenimentul respectiv. Ei au dat dovadă că nu cunosc ce înseamnă CUC și care este menirea ei. Jurnaliștii se află la sectia de miliție din Dubăsari. Cred că după eliberarea jurnaliștilor, autoritățile moldovenești se vor documenta de la sursele primare și apoi vor întreprinde măsuri", a explicat membrul CUC, Eduard Bumbac.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău