Jurnalistă din Rusia, reținută după ce a scris despre atacarea teatrului din Mariupol

  • 28 Aprilie 2022 12:37
Jurnalistă din Rusia, reținută după ce a scris despre atacarea teatrului din Mariupol

Jurnalista rusă Maria Ponomarenko, care lucrează pentru portalul de știri RusNews, a fost reținută după ce a informat despre "un presupus atac aerian rusesc" în martie asupra Teatrului Dramatic din orașul ucrainean Mariupol (sud-est), unde se refugiaseră sute de civili, a informat miercuri presa rusă, citată de EFE, potrivit ziare.com.

Un comunicat difuzat de serviciul de presă comun al tribunalelor din Sankt-Petersburg, preluat de agenția rusă, menționează că "tribunalul din districtul Oktiabrski s-a pronunțat asupra impunerii măsurii preventive de reținere a Mariei Ponomarenko", notează sursa citată

Jurnalista arestată este acuzată că a difuzat public informații false despre activitățile forțelor armate ale Federației Ruse. 

Potrivit comunicatului citat, Ponomarenko a publicat informația pe canalul ei de Telegram, a fost reținută la 24 aprilie și va rămâne în arest până la 22 iunie. 

La 16 martie, Ministerul Apărării din Rusia a declarat că acuzațiile Kievului cu privire la un atac aerian rus asupra teatrului din Mariupol "nu corespund realității". 

În ceea ce le privește, autoritățile ucrainene i-au acuzat pe ruși că au lansat o rachetă asupra teatrului, în subsolurile căruia se refugiau circa 1.500 de persoane, și au provocat aproximativ 300 de victime.

Mariupol se află în continuare sub asediul militarilor ruși, notează EFE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău