Jurnal TV, obligat să-și părăsească sediul în termen de 35 de zile

  • 13 Ianuarie 2017 13:17
Jurnal TV, obligat să-și părăsească sediul în termen de 35 de zile jurnal.md

Decizia Companiei “Capital Estate” S.R.L. de a rezilia contractul de locațiune cu Jurnal Trust Media este comentată pe larg atât în spațiul mediatic, cât și pe rețelele de socializare.

Jurnal Trust Media anunța joi, într-o declarație de presă, că, începând cu ziua de luni, 16 ianuarie 2017, ora 00:00, postul Jurnal TV va avea o grilă de emisie nouă, fiind păstrate doar câteva produse originale, din cauza că proprietarul clădirii, în care închiria spațiu timp de aproape șapte ani, i-a obligat să părăsească sediul într-un termen de 35 de zile, scrie Media-Azi.

„Cine își imaginează cât de puțin cum funcționează o televiziune știe că este imposibil să respecți un termen atât de restrâns. (...) Considerăm imposibilă și inoportună desfășurarea unei activități normale a trustului în condițiile actuale. Având de ales între a sista definitiv funcționarea Jurnal TV și a găsi o modalitate de a fi și în continuare alături de spectatorii noștri, am optat pentru o formulă nouă de televiziune a rezistenței în fața unui regim antipopular.”

De cealaltă parte, Centrul International de Business SKYTOWER a difuzat un comunicat de presă, în care a declarat că decizia de a rezilia contractul de locațiune a venit în „strictă conformitate cu prevederile contractuale și legale, după mai multe negocieri și tentative amiabile de recuperare a datoriilor pentru plata chiriei”.

Directorul general Jurnal Trust Media, Andrian Gîțu, infirmă însă afirmațiile din comunicatul Centrului International de Business SKYTOWER. Într-o intervenție telefonică pentru ediția de joi, 12 ianuarie a emisiunii „Cabinetul din umbră”, Gîțu a declarat că, la data de 1 ianuarie 2017, trustul nu avea datorii față de Compania “Capital Estate” S.R.L.. Trustul media nu plătise chiria doar pentru luna ianuarie, 2017.

În context, Andrian Gîțu se întreba de ce “Capital Estate” S.R.L a reziliat contractul anume acum, în condițiile în care, în iunie 2016, contractul de locațiune fusese prelungit pentru o perioadă de trei ani. „În trecut au mai existat situații când au fost înregistrate restanțe la plata chiriei, dar se pune întrebarea: De ce acum?”. Potrivit lui Gîțu, dacă rezilierea ar fi avut drept cauză restanțele, “Capital Estate” S.R.L. nu ar mai fi prelungit contractul de locațiune cu Trustul Jurnal TV la începutul lunii iunie 2016”.

Reprezentanți ai mass-media, activiști ai societății civile și simpli consumatori de media s-au arătat contrariați de situația în care s-a pomenit Trustul Jurnal TV.

Jurnalista postului de radio „Europa Liberă”, Valentina Ursu, scria pe o rețea de socializare: „Un post de alternativă, critic față de guvernare trebuie să-și continuie activitatea pentru a face mult mai dificilă "opinia la comandă". Dragi colegi de la JurnalTV.md, fiți curajoși și rezistenți.”

Iar Dumitru Ciorici, cofondator Agora.md menționa: „Este urât ce i se întâmplă postului JurnalTV. Dacă este așa cum declară televiziunea, începe sfârșitul libertății de exprimare, ceea ce este condamnabil și periculos. JurnalTV este un post necesar, așa cum spuneau alți colegi din presă. Un lucru totuși nu e clar în situația dată și cred că trebuie clarificat rapid: Niciuna dintre părți nu prezintă dovezi. Pentru ca lucrurile să fie clare: Ambele părți trebuie să publice dovezi/acte: Skytower să arate actele cu datoriile JurnalTV, iar postul - dovada achitării tuturor serviciilor.”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău