Jurnal TV, cu o discuție între Platon și Tănase. Replica ministrului Justiției: O înregistrare ilegală

  • 10 Martie 2018 12:48
Jurnal TV, cu o discuție între Platon și Tănase. Replica ministrului Justiției: O înregistrare ilegală Sursa FOTO: moldNova.eu

O convorbire telefoncă, ce ar fi avut loc în anul 2015 între omul de afaceri Veaceslav Platon și președintele de atunci al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, a fost făcută publică de Jurnal TV. În replică, ministrul Justiției scrie pe Facebook că e vorba despre o înregistrare ilegală, care nu scoate în evidență nimic interesant, decât însăși faptul existenței discuției în sine.

Potrivit Jurnal TV, în înregistrare, Veaceslav Platon, condamnat la 18 ani de închisoare în dosarul BEM, îi spune lui Alexandru Tănase că în jaf este implicat Guvernatorul de atunci al BNM, Dorin Drăguțanu, iar atribuțiile pe care le deține Baca Națională sunt un argument în acest sens.

În înregistrarea, care nu pare completă și durează circa 20 de minute, omul de afaceri i-ar fi spus lui Alexandru Tănase că nimeni nu caută banii furați. Presupusa discuție dintre cei doi a vizat și Victoriabank. Veaceslav Platon mai spune că ar fi vândut acțiunile ”Victoriabank” actualului primar de Orhei, Ilan Șor, iar ceea ce s-a întâmplat în bănci nu putea avea loc fără implicarea politicienilor.

În replică, Alexandru Tănase pune la îndoială autenticitatea acestei înregistrări.

”Chiar dacă interesul consumatorului de știri este de a trage cu coada ochiului prin "gaura cheii", am considerat mereu că publicarea unor interceptări ilegale este la fel de imorala ca și interceptarea propriu zisă. Acesta este motivul pentru care am boicotat personal toate știrile cu interceptări, audio sau video. Instituțiile media de bună credință care diseminează interceptări telefonice ilegale, trebuie să accepte că adevăratul beneficiar al unor asemenea sifonări nu este cititorul lor, ci persoana/persoanele care interceptează ilegal și pe care mai apoi le sifonează în spațiul public. Nu vreau să utilizez termenul de "useful idiots", dar practica arată că de cele mai dese ori, in spatele unor asemenea sifonări sunt interese în egală măsură de mârșave și meschine”, scrie Ministrul Tănase pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, ministrul Alexandru Tănase susține că, reformele inițiate în domeniul Justiției ar putea fi motivul de ce această discuție a fost făcută publică acum.

”Cu toții trăim într-o țară unde nimeni nu este sigur de viața sa privata, libertatea individuală si alte drepturi inerente unei societăți democratice. De altfel, acesta a fost principalul argument pentru care am renunțat la viața liniștită pe care mi-o asigura practica de avocat și am acceptat poziția de ministru al Justiției: consider că această țară are nevoie de reforme profunde, astfel încât oamenii să trăiască fără frică, ca nimănui să nu-i fie teamă ca va fi arestat pe nedrept, interceptat ilegal, lipsit de proprietăți ilegal, torturat etc. Aceasta este esența proiectelor asupra cărora lucrează actualmente Ministerul de Justiție - proiecte care afectează multe interese pe zona justiției”, mai scrie Ministrul Justiției în mesajul său.

Amintim că Veaceslav Platon a fost condamnat în dosarul BEM la 18 ani de pușcărie cu executare. Recent, omul de afaceri a mai primit 12 ani de detenție fiind condamnat în dosarul „Moldasig” și în dosarul tentativei de corupere a mascaților de la „Pantera”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău