Juristul socialiștilor propune ca PSRM și Blocul ACUM să încheie un contract de colaborare. Reacția unui deputat al Blocului ACUM

  • 16 Aprilie 2019 09:22
Juristul socialiștilor propune ca PSRM și Blocul ACUM să încheie un contract de colaborare. Reacția unui deputat al Blocului ACUM Politik.md

Fadei Nagacevschi, juristul Partidului Socialiștilor, susține că pentru a depăși problemele legate de încredere reciprocă, invocate de PSRM și blocul ACUM, părțile ar trebui să încheie un „contract de colaborare”.

În opinia lui, acest contract ar trebui să descrie toate acțiunile pe care urmează părțile să le realizeze. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Potrivit lui, nici PSRM nu are suficientă încredere în blocul ACUM. „Nu este neapărat să-l numești contract de alianță, dar contract de colaborare unde să descrii de la A la Z toate acțiunile. Ele se fac atât cantitativ, cât și calitativ – din trei în trei luni cine și ce trebuie să facă”, spune juristul.

În opinia lui, dacă vreuna dintre părți va încălca acest contract, intervine votul cetățeanului. Potrivit lui, actualmente sunt doar câteva variante – alegeri anticipate, discuții aprinse în presă sau „să fie trimis Partidul Democrat în opoziție”.


Deputatul Blocului ACUM Dumitru Alaiba spune că au existat mai multe angajamente și acorduri de alianță care au fost încălcate. „Noi nu credem în hârțoage semnate pentru că în 2015, 2016, 2017 s-au semnat tot felul de hârtii, inclusiv domnul Dodon, înainte de a deveni președinte, semnează o declarație că nu va coopera în niciun fel cu domnul Plahotniuc. Noi nu credem în hârtii semnate, noi credem în acțiuni care confirmă aceeași intenție, care confirmă faptul că noi vedem situația din țara noastră în același fel și anume că trebuie să lovim în corupție”, a notat parlamentarul.

Editorialistul Nicolae Negru spune că privește sceptic ideea unui contract de colaborare. În opinia lui, sunt hazlii jurămintele în politică. „Jurămintele nu ajută în politică. Eu cred că dacă e de discutat, să se așeze la masă să discute, să negocieze și dacă vor eșua aceste negocieri, eu cred că e logic că PSRM o să se adreseze PDM sau invers”, spune jurnalistul.

Consiliul Politic al Blocului ACUM se convoacă marți, 16 aprilie, în ședință pentru a examina propunerea Partidului Socialiștilor, lansată săptămâna trecută și a lua o decizie cu privire la acțiunile ulterioare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
1,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Wed
1
Thu
-0
Fri
0
Sat
-0
Sun
-3
Arhivă Radio Chișinău