Juncker: Trump nu va suprataxa importurile de automobile europene

  • 08 Noiembrie 2019 10:49
Juncker: Trump nu va suprataxa importurile de automobile europene

Președintele la final de mandat al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se declară încrezător că președintele american Donald Trump nu va impune în următoarele zile noi tarife vamale asupra importurilor de automobile europene, relatează AFP, preluat de Agerpres.

"Trump va critica puțin, dar nu vor exista taxe vamale (suplimentare - n.r.) asupra automobilelor", a declarat Juncker pentru cotidianul german Süddeutsche Zeitung, într-un interviu apărut în ediția sa de vineri.

"Nu o va face", a dat asigurări președintele în exercițiu al CE, adăugând adresându-i-se jurnalistului care l-a intervievat: "Vorbiți cu un om foarte informat".

SUA ar urma să decidă până la mijlocul lunii noiembrie dacă vor crește sau nu tarifele vamale asupra automobilelor și componentelor auto provenite din Uniunea Europeană.

În mai, Donald Trump a amânat cu șase luni, până la mijlocul lunii noiembrie, decizia asupra impunerii unor astfel de taxe suplimentare.

Dacă vor fi adoptate, aceste măsuri îi vor afecta în primul rând pe constructorii germani ca Volkswagen, BMW sau Daimler.

La 3 noiembrie, secretarul american al Comerțului, Wilbur Ross, a lăsat de înțeles că SUA ar putea să nu fie nevoite să impună noi taxe vamale asupra importurilor auto.

"Sperăm că negocierile pe care le-am avut cu companii individuale pe subiectul proiectelor lor de investiții vor fi suficient de fructuoase pentru a nu fi necesar de a pune în aplicare" planul de noi taxe, a declarat Ross la Bloomberg Television.

"Am avut discuții foarte bune cu prietenii noștri europeni, japonezi și coreeni, reprezentanții principalelor sectoare ale producției auto", a subliniat secretarul american al Comerțului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău