Jumătate dintre angajații unei publicații vechi de un secol au fost concediați după ce compania a fost preluată

  • 24 Iulie 2018 16:24
Jumătate dintre angajații unei publicații vechi de un secol au fost concediați după ce compania a fost preluată

Grupul media Tronc a anunțat că va renunța la jumătate dintre posturile redacției cotidianului The New York Daily News, pe care l-a cumpărat în urmă cu mai puțin de un an, pentru suma de doar 1 dolar, potrivit variety.com.

Anunțul a fost făcut într-un e-mail intern transmis angajaților, potrivit unor surse din companie.

Potrivit The New York Post, redacția Daily News nu mai avea decât 85 de angajați înainte de anunțul făcut luni.

Planul de concedieri a fost implementat la mai puțin de un an de la achiziția titlului, contra sumei de 1 dolar, de compania Tronc, care mai deține publicațiile Chicago Tribune și Baltimore Sun.

Înainte de tranzacție, Daily News mai trecuse prin câteva valuri de concedieri, renunțând inclusiv la câțiva dintre marii săi editorialiști.

Potrivit specialiștilor din industrie, titlul a pierdut anual, în medie, 20 - 30 de milioane de dolari în ultimii ani.

The New York Daily News a fost depășit de celelalte două mari titluri locale, The New York Times - care a câștigat cititori și din alte zone - și The New York Post, controlat de News Corp., grupul de presă al magnatului Rupert Murdoch, care s-a dezvoltat mult online.

Creat în 1919, apolitic până de curând, The New York Daily News este un critic acerb al lui Donald Trump.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a declarat pe platforma de micro-blogging Twitter că decizia luată de Tronc înseamnă "pierderea unei instituții importante".

De asemenea, primarul New York-ului, Bill de Blasio, care s-a aflat de multe ori în dezacord cu publicația, a declarat pe aceeași platformă că decizia "Tronc de a goli redacția este proastă pentru politica locală și un dezastru pentru oraș". Acesta a adăugat că Tronc ar trebui să vândă titlul cuiva angajat în favoarea jurnalismului local.

Printre persoanele concediate se numără redactorul-șef Jim Rich și editorul-șef Kristen Lee.

Tronc a cumpărat NY Daily News în toamna anului trecut, de la magnatul din domeniul imobiliarelor Mortimer Zuckerman, proprietar al ziarului din 1993, când l-a achiziționat pentru 36 de milioane de dolari.

Sursa: Mediafax

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău