Jumătate din populația adultă a UE a fost vaccinată cu cel puțin o doză a unui vaccin anti-Covid

  • 10 Iunie 2021 16:22
Jumătate din populația adultă a UE a fost vaccinată cu cel puțin o doză a unui vaccin anti-Covid

Jumătate din populația adultă a Uniunii Europene a fost vaccinată cu cel puțin o doză a unor seruri anti-COVID-19, a anunțat joi Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, potrivit dpa și Agerpres.

„ În Europa, mai mult de 50% din populația adultă a primit cel puțin o doză de vaccin”, a declarat ea într-o conferință de presă și apoi pe Twitter.

Aproximativ 450 de milioane de oameni trăiesc în Uniunea Europeană.

„Chiar mai mult decât atât, până astăzi, 100 de milioane de europeni au fost vaccinați cu schemă completă”, a adăugat Ursula von der Leyen.

Cele mai multe dintre vaccinurile dezvoltate împotriva COVID-19 necesită administrare în două doze, pentru a asigura o imunitate sporită în fața noului coronavirus.

Hans Kluge, directorul pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a spus că 36 de țări din această regiune a lumii, în care se află 53 de state, relaxează restricțiile antiepidemice din această săptămână.

Totuși, acesta a avertizat în legătură cu apariția unui fals sentiment de siguranță, argumentând că dacă o persoană se vaccinează, acest lucru nu înseamnă neapărat că persoana în cauză nu poate să transmită virusul.

Mai mult, a adăugat el, marile festivaluri și competițiile sportive care au loc în zilele și săptămânile următoare prezintă riscuri suplimentare. A

lți experți au atras atenția asupra faptului că ritmul campaniilor de vaccinare din alte țări ale lumii este mult mai lent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău