Jumătate din locuințele din Kiev sunt încă lipsite de curent electric

  • 25 Noiembrie 2022 12:51
Jumătate din locuințele din Kiev sunt încă lipsite de curent electric

La două zile după un atac masiv cu rachete rusești asupra Kievului, jumătate din locuințele din capitala ucraineană sunt în continuare lipsite de curent electric, a declarat vineri primarul Vitali Kliciko, transmite Agerpres.

O treime din locuințe beneficiază însă din nou de încălzire, a adăugat fostul campion de box pe canalul său de Telegram.

Administrația militară a Kievului afirmă că alimentarea cu apă a fost complet restabilită, deși unii din consumatori ar putea resimți o presiune redusă.

Se fac în continuare eforturi pentru reluarea termoficării; echipe de urgență efectuează reparații. Imediat ce se va stabiliza rețeaua electrică, vor funcționa din nou și rețelele de telefonie mobilă.

Atacurile cu rachete de miercuri au vizat infrastructura energetică a Ucrainei, provocând întreruperea furnizării de curent electric în întreaga țară. Ulterior, tehnicienii ucraineni au efectuat continuu reparații, iar joi seara, operatorul rețelei naționale, Ukrenergo, a anunțat că poate acoperi jumătate din cererea de energie și că majoritatea termocentralelor și hidrocentralelor și-au reluat funcționarea. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău