Judocanii moldoveni și-au aflat adversarii de la Universiada Mondială

  • 03 Iulie 2019 15:45
Judocanii moldoveni și-au aflat adversarii de la Universiada Mondială

Judocanii moldoveni și-au aflat miercuri, 3 iulie, conform tragerii la sorți, adversarii în primele meciuri programate la Universiada Mondială, relatează MOLDPRES.

Iurie Mocanu (90 kg) se va întâlni în primul meci cu Rokas Nenartavicius (Lituania). Dacă va învinge, îl va înfrunta în continuare pe Mariano Coto Bersier (Argentina). Adversarul lui Dorin Goțonoagă (81 kg) va fi în faza inaugurală a competiției Rahat Bașhimov din Turkmenistan. Victor Sterpu (73 kg) va disputa prima partidă cu Artu Maata (Finlanda). Denis Vieru urmează să lupte cu Philippe Chambas (China), iar Cristina Blanaru se va întâlni în primul tur cu Saltanat Sultanbekova.

”În fond, sorții sunt favorabili. Sper mult ca cineva dintre reprezentanții noștri să cucerească măcar o medalie. Este de dorit să fie de aur”, a declarat pentru agenție președintele Federației Moldovenești de Judo, Veaceslav Manolachi, care a asistat la tragerea la sorți.

Turneul va începe mâine. Concursul masculin va demara, spre deosebire de alte turnee, cu evoluțiile la categoria supergrea.

Directorul tehnic al competiției este Daniel Lascau (România), vicepreședinte al Federației Internaționale de Judo, care a condus astăzi impecabil lucrările comisiei tehnice. La aceasta a asistat și cel mai bun judocan italian Jiuseppe Madaloni, campion olimpic, care în seara zilei va defila la festivitatea de deschidere a Universiadei împreună cu alte două vedete ale sportului italian.

Turneul de judo a reunit 409 de participanți din 55 de țări.

Cel mai bun judocan moldovean pentru moment este Denis Vieru, câștigător anul curent, în premieră în istoria sportului moldovenesc, a turneelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:79 %
Vint:7,2 m/s
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Thu
15
Fri
14
Arhivă Radio Chișinău