Judecătorul Oleg Melniciuc, bănuit de îmbogățire ilicită, a fost eliberat în această dimineață

  • 30 Iunie 2017 13:13
Judecătorul Oleg Melniciuc, bănuit de îmbogățire ilicită, a fost eliberat în această dimineață

Judecătorul Oleg Melniciuc, magistrat la Judecătoria sectorului Râșcani din Capitală, a fost eliberat în această dimineață, după ce a fost reținut marți într-un dosar în care este cercetat penal pentru îmbogățire ilicită. 

Cele 72 de ore, termenul de arest preventiv aplicat de procurorii anticorupție, au expirat astăzi, la ora 10.00, iar magistratul nu poate fi arestat în continuare, fără acordul Consiliului Superior al Magistraturii. 

După cum a declarat pentru portalul „Moldova Curată”, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, acuzația de îmbogățire ilicită imputată lui Melniciuc nu este un caz excepțional, de aceea CSM a decis prin vot să respingă demersul procuraturii de a permite arestarea magistratului și a autorizat doar perchezițiile și reținerea de 72 de ore a acestuia. 

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a confirmat pentru aceeași sursă că Oleg Melniciuc a fost eliberat. Deși acesta este cercetat penal, el nu are în prezent nicio restricție legată de activitatea de judecător.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău