Judecătorii reiau astăzi, 25 septembrie, examinarea dosarului Energocom, în care este vizat ex-președintele Igor Dodon

  • 25 Septembrie 11:08
Judecătorii reiau astăzi, 25 septembrie, examinarea dosarului Energocom, în care este vizat ex-președintele Igor Dodon

Instanța reia astăzi, 25 septembrie, examinarea dosarului Energocom, în care este vizat ex-președintele Igor Dodon, după ce ședința de judecată din data de 19 septembrie a fost întreruptă la solicitarea apărării.

Pe parcursul lunii septembrie au fost programate, în total, trei ședințe, scrie anticorupție.md. Igor Dodon este învinuit că ar fi favorizat semnarea unui contract de procurare a energiei electrice, în detrimentul cetățenilor Republicii Moldova, dar a respins de fiecare dată acuzațiile care i se aduc. Schemele folosite și contractele păguboase pentru bugetul public au fost deconspirate în anchetele de presă ale Centrului de Investigații Jurnalistice (CIJM) încă în anul 2008.

Dosarul denumit generic ,,Energocom”, în care este vizat ex-președintele Republicii Moldova, a fost trimis în judecată, pentru examinare în fond, pe 9 septembrie 2022. 

Fostului șef de stat i se incriminează săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, de o persoană cu funcție de demnitate publică, în interesul unui grup criminal organizat. Învinuirea se referă la acțiunile acestuia din perioada anilor 2008-2009, atunci când a deținut funcția de Prim-viceprim-ministru, ministru al Economiei și Comerțului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
5,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:2,57 m/s
Sun
5
Mon
0
Tue
1
Wed
2
Thu
1
Arhivă Radio Chișinău