Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a respins Ucrainei cererea de extrădare a lui Ceaus (Anticoruptie)

  • 17 Septembrie 2021 16:51
Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a respins Ucrainei cererea de extrădare a lui Ceaus (Anticoruptie)

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a respins, pe 14 septembrie, cererea de extrădare a fostului judecător ucrainean Nicolai Ceaus în Ucraina, în contextul în care ultimul se află deja de luni bune în statul vecin, transmite Anticoruptie.md.

Pe 17 septembrie media din Ucraina a comunicat că o instanță din Moldova a respins cererea Ucrainei privind extrădarea lui Ceaus, notează sursa citată

Pe 26 august, magistrații Curții Supreme de Justiție au respins recursul înaintat de Nicolai Ceaus de a suspenda actul emis de fostul președinte Igor Dodon prin care i s-a refuzat azilul politic. Fostul judecător ucrainean acționase în judecată Președinția Republicii Moldova pentru că îi refuzase cererea de acordare a azilului politic pe teritoriul Republicii Moldova.

La 9 august 2016, Ceaus a fost prins luând mită în valoare de 150.000 de dolari. Banii au fost găsiți în două borcane. Ceaus a îngropat un borcan cu dolari în curtea casei sale. La 9 august 2016, el a fost condamnat pentru luare de mită.

Pe 1 martie 2017, Ceaus a fost reținut în Moldova, acolo unde a cerut azil politic. Pe 15 martie 2021, a devenit cunoscut faptul că autoritățile moldovenești au refuzat să îi acorde azil politic. Pe 3 aprilie 2021, Ceaus a fost răpit la Chișinău. Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova a identificat unii dintre organizatorii răpirii lui Ceaus și a reținut un suspect.

La 23 iulie, procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a anunțat finalizarea anchetei privind dispariția fostului judecător ucrainean Mikola Ceaus. Potrivit Procuraturii, oficiali ai guvernului ucrainean au fost implicați în răpirea lui Ceaus.

Pe 30 iulie, Ceaus a fost găsit în satul Mazurovka, regiunea Vinița. El a fost reținut de angajații SBU și pus sub învinuire pentru luare de mită.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău