Judecătoria Buiucani a refuzat cererea lui Dorin Chirtoacă privind înregistrarea video și transmiterea online a ședințelor din procesul său

  • 15 August 2018 12:20
Judecătoria Buiucani a refuzat cererea lui Dorin Chirtoacă privind înregistrarea video și transmiterea online a ședințelor din procesul său

O nouă ședință de judecată în dosarul parcărilor cu plată în care este cercetat fostul primar al Capitalei Dorin Chirtoacă are loc la această oră la Judecătoria Buiucani.

În ședința de astăzi, Dorin Chirtoacă a cerut recuzarea procurorului de caz. Totodată fostul primar a mai cerut înregistrarea video și transmiterea online a ședințelor de judecată din procesul pe numele său. În opinia lui Dorin Chirtoacă aceasta este “unica modalitate care ar permite scoaterea la suprafață a ridicolului din proces, a abuzurilor, precum și a minciunilor spuse, inclusiv de procuror”.

Dorin Chirtoacă a scris pe pagina sa de facebook, că  procurorului de caz, Dumitru Robu, s-a împotrivit cereri, și a declarat că  "există  intenția de a nu examina această cauză într-un proces public, ci de a transforma procesul într-un teleshow".

Instanța a respins atât cerea de recuzare a procurorului, cât și cea de înregistrare video și transmiterea online a ședințelor de judecată în procesul lui Dorin Chirtoacă.

Astăzi urmează să continuie audierea viceprimarului Nistor Grozavu care figurează ca martor în acest dosar.

Amintim că Dorin Chirtoacă, este cercetat penal în dosarul parcărilor cu plată, fiind învinuit de trafic de influență și corupere pasivă. În același dosar, Igor Gamrețchi – fost șef al direcției transport, a fost condamnat cu suspendare, iar viceprimarul Nistor Grozavu, este cercetat în stare de libertate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,74
Cer fragmentat
Umiditate:98 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău