Judecătoria Bălți | Judecătoarea Costaș Natalia va examina solicitarea CEC privind eliminarea Marinei Tauber din cursa electorală. Magistratul care urma să examineze cazul a depus solicitare de abținere

  • 02 Decembrie 2021 16:11
Judecătoria Bălți | Judecătoarea Costaș Natalia va examina solicitarea CEC privind eliminarea Marinei Tauber din cursa electorală. Magistratul care urma să examineze cazul a depus solicitare de abținere

UPDATE 16:10 Judecătoarea Natalia Costaș, de la Judecătoria Bălți, va examina, vineri, la ora 11, demersul CEC în care se cere excluderea din cursa electorală a Marinei Tauber (ȘOR) pentru Primăria Bălți. Informația a fost confirmată pentru Radio Chișinău de jurnaliști de la NordNews, care monitorizează cazul la instanța din Bălți.

UPDATE 16:00 Costaș Natalia este magistrata care va examina solicitarea CEC privind eliminarea Marinei Tauber din cursa electorală, după ce Eduard Balan, judecătorul care urma să fie responsabil de caz a depus solicitare de abținere.

Cererea acestuia a fost examinată și admisă de judecătorul Snejana Dubceac.

UPDATE 15:15 Eduard Balan este judecătorul care ar urma să examineze suspendarea candidatei Marina Tauber din cursa electorală de la Bălți. Ședința care va decide soarta canidatului partidului „ȘOR” la alegerile locale din municipiu va avea loc în următoarele ore. 

Eduard Balan face parte din Comisia Electorală de Circumscripție Bălți, scrie NordNews.

Demersul CEC, care cere excluderea Marinei Tauber din cursa electorală, va fi eximat astăzi, până la finele zilei de muncă sau chiar peste program, au comunicat surse din cadrul cancelariei Judecătoriei Bălți pentru Radio Chișinău. 

„Demersul CEC a ajuns la Judecătoria Bălți la ora 14:12. Deocamdată nu cunoaștem când va avea loc ședința. Acum se repartizează aleatoriu printre judecătorii specializați în acest domeniu”, au spus sursele din cancelaria instanței.

Comisia Electorală Centrală a constatat că Marina Tauber, candidata în alegerile pentru Primăria Bălți, nu ar fi declarat toate fondurile utilizate în campanie și ar fi depășit plafonul maxim permis de CEC.

În cazul excluderii din cursa electorală a Marinei Tauber, care a câștigat detașat în primul tur de scrutin, la 5 decembrie, în turul doi ar urma să se confrunte independentul Nicolai Grigorișin și candidatul PAS, Boris Marcoci.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău