Judecător, suspendat din funcție de CSM

  • 30 Noiembrie 2021 11:58
Judecător, suspendat din funcție de CSM

Consiliul Superior al Magistraturii a dat curs demersului procurorului general interimar, Dumitru Robu, și a dispus suspendarea din funcție a unui judecător. Până acum, șeful interimar al Procuraturii a solicitat acordul CSM pentru pornirea urmăririi penale și efectuarea percheziției în cazul a doi magistrați, inclusiv în privința judecătorului suspendat astăzi, 30 noiembrie, transmite IPN.

Contactată de IPN, procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanții mass-media, a declarat că instituția nu poate divulga numele judecătorului și nici instituția în care acesta activează. Sursa a făcut trimitere la datele cu caracter personal, dar și principiul prezumției nevinovăției persoanelor vizate.

Presa scrie că judecătorul suspendat astăzi de CSM este fostul președintele al Curții de Apel Bălți, judecătorul Alexandru Gheorghieș. Atât magistratul, cât și două persoane au fost puși sub învinuire pentru îmbogățire ilicită. Aceasta după ce, acum două săptămâni, au fost efectuate percheziții în biroul de serviciu și acasă la magistrat. Judecătorul a fost reținut, iar apoi plasat în arest preventiv.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău