Judecătoarea Olesea Țurcan, bănuită de pronunțare unei încheieri contrare legii

  • 12 Aprilie 2022 12:48
Judecătoarea Olesea Țurcan, bănuită de pronunțare unei încheieri contrare legii

Magistrata Olesea Țurcan de la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a fost recunoscută în calitatea de bănuită în comiterea infracțiunii de pronunțare cu bună-știință de către judecător a unei încheieri contrare legii. În cadrul cauzei penale au fost efectuate percheziții, transmite IPN.

Procuratura Anticorupție precizează că perchezițiile au fost efectuate în baza ordonanței motivate a organului de urmărire penală, cu autorizarea judecătorului de instrucție, în prezenta magistratului investigat. În urma acestora, procurorii nu au depistat și ridicat obiecte și documente relevante pentru cazul examinat. Însă, chiar și așa, judecătoarea a fost recunoscută în calitate de bănuită.

„În cadrul audierii magistratul nu și-a recunoscut vinovăția, solicitând organului de urmărire penală termen pentru a-și pregăti poziția de apărare pe caz. Concretizăm că, la această etapă, în privința magistratului nu a fost aplicată nici o măsură procesuală de constrângere”, se arată într-un comunicat de presă al PA.

Urmărirea penală în privința magistratei a fost pornită după eliberarea acordului de către Consiliul Superior al Magistraturii, urmare a admiterii demersului înaintat de către procurorul general interimar, Dumitru Robu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău