Judecătoarea Nina Valeva de la Curtea de Apel Cahul, care este și raportor în dosarul lui Ilan Șor, și-a dat demisia

  • 28 Noiembrie 2020 15:19
Judecătoarea Nina Valeva de la Curtea de Apel Cahul, care este și raportor în dosarul lui Ilan Șor, și-a dat demisia

Judecătoarea Nina Valeva de la Curtea de Apel Cahul, care este și raportor în dosarul lui Ilan Șor, își dă demisia. Cererea a fost depusă la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și urmează a fi examinată în cadrul ședinței din 1 decembrie.

Unul dintre avocații lui Ilan Șor, Aureliu Colenco, a declarat pentru Ziarul de Gardă că deocamdată nu cunoaște ce urmează în dosar. Totodată, acesta a precizat că nu cunoaște care sunt motivele dimisiei judecătoarei.

„Sunt mai multe opțiuni, dar mai întâi așteptăm să vedem dacă va fi acceptată cererea de demisie de către CSM. Din punct de vedere legal, dacă CSM va accepta demisia judecătoarei, sunt două modalități:numirea altui judecător – timp de câteva luni acesta face cunoștință cu acest dosar, ulterior se continuă examinarea dosarului, sau examinarea doarului se reia de la început”, a comunicat Colenco.

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de pușcărie de Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani. Potrivit procurorilor, liderul Partidului „ȘOR” ar fi obținut de la Banca de Economii peste cinci miliarde de dolari, bani pe care i-ar fi spălat, ulterior, prin firme off-shore. Ilan Șor pledează nevinovat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău