Judecătoarea Mariana Pitic și ministrul Iurie Chirinciuc, în vizorul CNI

  • 29 Aprilie 2016 09:29
Judecătoarea Mariana Pitic și ministrul Iurie Chirinciuc, în vizorul CNI

Comisia Națională de Integritate a inițiat controale în privința judecătoarei Mariana Pitic și a ministrului transporturilor, Iurie Chirinciuc.

De asemenea, Comisia va verifica starea de incompatibilitate a deputatului neafiliat Anatolie Gorilă, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al CNI, în cadrul ultimei ședințe au fost examinate materialele controlului în privința a trei judecători, doi procurori și a deputatului Boris Golovin. Cu unanimitate de voturi a fost constatată eventuala încălcare a regimului juridic al incompatibilităților de către Boris Golovin, fapt despre care va fi informat Parlamentul.

Boris Golovin este unul dintre cei 14 deputați care au părăsit fracțiunea Partidului Comuniștilor. Foștii săi colegi anunță printr-un comunicat de presă că încă în luna februarie au cerut de la Parlament să-l lipsească pe acesta de mandat deoarece în decembrie 2015 Golovin a câștigat concursul prin care a fost numit șef al Institutului de Medicină Urgentă. Conform legii, cele două funcții nu sunt compatibile, iar în termen de 30 de zile Boris Golovin trebuia să renunțe la una din ele. Dacă nu o face singur, conform legii acesta trebuie să fie lipsit de mandatul de deputat.

Membrii CNI, în cadrul aceleiași ședințe, au votat diferit în alte trei cazuri de eventuale încălcări ale regimului juridic al incompatibilității din partea a trei responsabili din cadrul Comisiei Naționale a Pieței Financiare – Iurie Filip, vicepreședinte, și doi membri – Victor Captari și Aurica Doina. În cazul lui Filip a fost paritate de voturi, cazul urmează a fi discutat în cadrul unei alte ședințe, la care vor fi prezenți toți membrii Comisiei, iar în cazul celor doi materialele de control au fost clasate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:1,03 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău