Judecătoarea Maria Tertea, care ar fi fost prinsă în flagrant cu mită, rămâne în libertate. Curtea de Apel Chișinău a respins contestația procurorilor

  • 06 Aprilie 2021 09:05
Judecătoarea Maria Tertea, care ar fi fost prinsă în flagrant cu mită, rămâne în libertate. Curtea de Apel Chișinău a respins contestația procurorilor

Curtea de Apel Chișinău a respins contestația Procuraturii Anticorupție prin care s-a insistat ca judecătorul de la Judecătoria Chișinău, Maria Tertea, prins în flagrant cu mită, să fie cercetat în arest preventiv.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, conducătorul agentului economic care i-a oferit judecătorului mită - va sta în arest la domiciliu timp de o lună, iar magistratul care a luat mită va rămâne în libertate.
 
Magistratul a fost reținut în flagrant, acum două săptămâni, într-un dosar pornit de Procurorul General, în baza unor informații, potrivit cărora, acesta ar fi pretins 16 mii de dolari de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un litigiu civil.
 
În cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii de comun cu CNA, au documentat acțiunile ilicite ale judecătorului, acesta fiind reținut și învinuit de primirea a 11 mii de dolari SUA din suma inițial pretinsă.
 
La demersul Procuraturii Anticorupție magistratul a fost suspendat provizoriu din funcție până la rămânerea definitivă a hotărârii în cauza penală în care este vizat.
 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău