Judecătoarea care a emis mandatul de arestare pe numele lui Putin a ajuns șefa Curții Penale Internaționale de la Haga

  • 11 Martie 19:47
Judecătoarea care a emis mandatul de arestare pe numele lui Putin a ajuns șefa Curții Penale Internaționale de la Haga

Judecătorii Curții Penale Internaționale (CPI) au ales-o pe judecătoarea japoneză Tomoko Akane în funcția de șef al Curții de la Haga.

Nou-alesa șefa a Curții Penale Internaționale a declarat că va face tot ce este necesar pentru a promova dialogul între autoritățile instanței, reprezentanții apărării și victime.

În plus, Akane s-a angajat să consolideze dialogul cu statele membre și statele care nu au ratificat încă Tratatul de la Roma.

Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a anunțat că judecătorul Curții Penale Internaționale, Tomoko Akane, care a emis un mandat de arestare pentru președintele rus Vladimir Putin, este căutat federal de Rusia.

Potrivit mandatului, poliția rusă îl caută pe judecător pentru o acuzație penală fără fond.

În martie 2023, Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pentru dictatorul rus Vladimir Putin și comisarul pentru drepturile copilului în Rusia, Maria Lvova-Belova. Câteva zile mai târziu, Comisia de Investigație a Rusiei a deschis un dosar penal împotriva procurorului și a celor trei judecători ai Curții Penale Internaționale care au emis mandatul.

În mai 2023, Comitetul de investigație a acuzat în lipsă pe judecătorul CPI, Rosario Salvatore Aitali, acuzat de pregătire pentru un atac asupra unui reprezentant al unui stat străin.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău