Philip Breedlove, fost comandant suprem NATO: „Republica Moldova este sub presiunea extremă a Rusiei”

  • 07 Septembrie 2023 12:35
Philip Breedlove, fost comandant suprem NATO: „Republica Moldova este sub presiunea extremă a Rusiei”

Generalul Philip Breedlove, fost comandant suprem NATO, afirmă într-un interviu oferit portalului Europa Liberă că Republica Moldova este sub presiunea extremă a Rusiei și că există un atac hibrid asupra întregului sistem național de putere

Să ne amintim de Conferința de securitate la Marea Neagră, care a avut loc în aprilie la București, la care Republica Moldova a participat cu o delegație numeroasă și a explicat foarte clar că țara este sub atacul Rusiei în toate zonele gri, subsumate noțiunii NATO de război hibrid. Și au cerut ajutor și sugestii, cum să reacționeze. Republica Moldova este sub presiunea extremă a Rusiei”, spune Philip Breedlove, fost comandant suprem NATO, în interviu.

Potrivit acestuia, în Georgia există presiuni politice imense, corupție și delapidări la scară națională, toate gândite să provoace căderea guvernului iar în Ucraina este un război în toată regula.

„Și acum, în Republica Moldova, un atac hibrid asupra întregului sistem național de putere. Acestea sunt războaiele - la plural - războaiele domnului Putin. Iar Republica Moldova este în centrul unuia dintre aceste războaie”, a declarat generalul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău