Joseph Daul: ''Înțeleg că cetățenii așteaptă mai multe și mai rapid. Dar tinerii, societatea civilă, trebuie să ajute acest guvern ca R.Moldova să fie democratică''

  • 06 Septembrie 2019 13:32
Joseph Daul: ''Înțeleg că cetățenii așteaptă mai multe și mai rapid. Dar tinerii, societatea civilă, trebuie să ajute acest guvern ca R.Moldova să fie democratică''

Primele rezultate ale activității noii guvernări sunt deja vizibile, chiar dacă la început reformele decurg într-un ritm mai redus, iar Uniunea Europeană este gata să deblocheze asistența financiară pentru Republica Moldova, a declarat astăzi președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, în urma unei întrevederi cu președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, relatează Radio Chișinău.

Autoritățile de la Chișinău nu trebuie să cedeze în lupta pentru asigurarea justiției independente și să combată corupția, a declarat Joseph Daul. El a salutat angajamentele guvernării de la Chișinău, menționând că deși reformele merg greu, după mai multe guvernări corupte, primele rezultate sunt însă vizibile.

''Înțeleg că cetățenii așteaptă mai multe și mai rapid. Dar tinerii, societatea civilă, trebuie să ajute acest guvern ca  Rep. Moldova să fie democratică. Noi vedem deja primele rezultate. Trebuie să continuăm pe aceeași direcție, trebuie să avansăm mai rapid și, în special, trebuie să comunicăm mai mult cu cetățenii'', a menționat Joseph Daul. 

Joseph Daul a mai declarat că Uniunea Europeană este gata să deblocheze sprijinul financiar pentru Moldova, dar a atenționat că în cazul unor noi derapaje ale democrației, acesta ar putea fi sistat din nou.

Andrei Năstase a declarat că l-a asigurat pe politicianul european de unitatea Blocului ACUM, dar, în același timp, a discutat despre reformele prioritare și despre importanța sprijinului din partea PPE.

'L-am asigurat de unitatea Blocului ACUM, de faptul că înțelegem cât de importante sunt procesele politice următoare, de cât de important este să realizăm o veritabilă reformă a justiției. Am vorbit  despre sprijinul pe care îl poate asigura PPE și instituțiile europene în apropierea Republicii Moldova de standardele europene', a precizat Andrei Năstase.

Joseph Daul a mai avut și o întrevedere cu președintele Igor Dodon, revenit dintr-o vizită la Bruxelles. Într-un mesaj pe o rețea de socializare, Igor Dodon susține că a vorbit despre necesitatea continuării reformelor, în special în domeniul justiției, dar, în același timp, vorbește de o politică externă echilibrată și despre necesitatea păstrării statutului de neutralitate a Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău