Josep Borrell: UE trebuie să continue să sprijine R. Moldova și Ucraina să reziste presiunii Rusiei

  • 28 Decembrie 2021 14:33
Josep Borrell: UE trebuie să continue să sprijine R. Moldova și Ucraina să reziste presiunii Rusiei

Uniunea Europeană trebuie să continue să sprijine Republica Moldova și Ucraina să reziste presiunii Rusiei, pe măsură ce conflictele hibride se înmulțesc, a declarat Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe, Josep Borrell.

Șeful diplomației europene a apreciat luni, într-o postare pe blogul său, că urgența în a gestiona diferite crize de-a lungul anului 2021 nu a permis o abordare adecvată - pe un termen mai lung - a problemelor, transmite Agerpres.

2021 poate fi definit drept 'un an de tranziții', în care 'schimbările geopolitice s-au intensificat și politicile de putere sfidează iar și iar UE și valorile sale'. Din acest motiv, Borrell consideră că UE trebuie 'să răspundă cu toată hotărârea de care este capabilă'.

Borrell a amintit că UE a aprobat deja cel de-al cincilea pachet de sancțiuni împotriva regimului președintelui belarus Aleksandr Lukașenko, pentru că s-a folosit de migranți la frontiera externă europeană ca să pună presiune pe UE.

Printre cele mai importante crize pe care le menționează șeful diplomației europene pe primul loc se clasează pandemia de coronavirus, dar tot grave sunt și situațiile din Belarus și Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău