Jose Manuel Barroso și-a încheiat vizită oficială în Republica Moldova

  • 30 Noiembrie 2012 18:36
Jose Manuel Barroso și-a încheiat vizită oficială în Republica Moldova

Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso și-a încheiat vizită oficială în Republica Moldova. Acesta a plecat împreună cu Premierul Vlad Filat în Armenia, transmite Radio Chișinău.

La Erevan, premierul moldovean  împreună cu președintele Comisiei Europene vor participa la cel de-al doilea Summit al Parteneriatului Estic al Partidului Popular.

În  prima jumătate a zilei însă, Jose Manuel Barroso a avut  o serie de întrevederi cu oficiali de la Chișinău. 

În cadrul unei conferințe de presă comune cu premierul Vlad Filat, Josse Manuel Barroso, a dat asigurări că Uniunea Europeană va continua să sprijine reformele proeuropene din Republica Moldova. El a precizat că, în prezent, Republica Moldova beneficiază de cel mai mare sprijin finanaciar din partea comunității europene, pe cap de locuitor. Jose Manuel Barroso a mai adăugat că acordul privind liberalizarea vizelor pentru cetățenii moldoveni ar putea fi semnat până la sfârșitul anului 2013, dar  a precizat căacest lucru depinde de funcționalitatea reformelor inițiate de guvernarea de la Chișinău.

Premierul Vlad Filat a dat asigurări că Republica Moldova va continua promovarea reformelor pro-europene. Republica Moldova și-a ales calea și nu există alternativă  decât integrarea europeană, a declarat premierul Vlad Filat.

Am înțeles că suntem așteptați în Uniunea Europeană, a declarat președintele Nicolae Timofti, după întrevedrea cu președintele Comisiei Europene

Președintele Parlamentului, Marian Lupu, a declarat, la rândul său, că reformele și transformările inițiate vor continua cu preluarea modelelor europene și cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.

Este pentru prima dată când președintele Comisiei Europene vizitează Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău