José Manuel Barroso este așteptat, astăzi, la Chișinău

  • 29 Noiembrie 2012 09:07
José Manuel Barroso este așteptat, astăzi, la Chișinău

Președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, sosește joi, 29 noiembrie, la Chișinău.

Înaltul aficial european vine pentru prima dată în Republica Moldova, într-o  vizită de două zile. El va ateriza la Chișinău la ora 20.15.

Președintele Comisiei Europene va avea parte de o ceremonie de întâmpinare tradițională pentru oficialii de rang înalt, cu orchestra prezidențială și pâine și sare.

Președintele Comisiei Europene este însoțit la Chișinău de Luis Felipe Fernández de la Peña, noul director general pentru Europa și Asia Centrală în cadrul Serviciului European de Acțiune Externă și de
comisarul european pentru extindere și politică europeană de vecinătate, Stefan Fule.

El va avea întrevederi cu președintele Nicoale Timofti, cu premierul Vlad Filat,  președintele Parlamentului Marian lupu și cu liderii fracțiunilor parlamentare. José Manuel Barroso se va întâlni cu membri ai Delegației UE la Chișinău. Președintele Comisiei Europene va ține un discurs public la Palatul Național mâine, la ora 11.10.

Jose Manuel Barroso este jurist specializat pe relații internaționale. A fost ministru de externe al Portugaliei între 1991 și 1995. La 29 iunie 2004, a fost numit în funcția de președinte al Comisie Europene.

Barroso a fost reales în funcție și pentru legislatura 2009-2014 a Parlamentului European, notează Info-prim. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău