Johnson califică drept "crime de război" atacurile "abjecte" asupra civililor în apropiere de Kiev. Londra își va intensifica sancțiunile împotriva Moscovei și sprijinul militar pentru Ucraina

  • 03 Aprilie 2022 19:54
Johnson califică drept

Premierul britanic Boris Johnson a declarat că "atacurile abjecte împotriva civililor" din Bucea și Irpin, în apropiere de Kiev, sunt dovezi că Rusia comite "crime de război" în Ucraina și a anunțat că, drept răspuns, Londra își va intensifica sancțiunile împotriva Moscovei și sprijinul militar pentru Kiev, informează Reuters și AFP, citate de Agerpres.

"Atacurile abjecte ale Rusiei asupra civililor nevinovați la Irpin și Bucea sunt probe suplimentare că (președintele rus Vladimir) Putin și armata sa comite crime de război în Ucraina", a precizat Johnson într-o declarație transmisă duminică.

"Voi face tot ce îmi stă în putere să înfometez mașina de război a lui Putin", a adăugat el.

"Ne întensificăm sancțiunile (împotriva Rusiei - n.r.) și sprijinul militar (pentru Ucraina - n.r.) și vom crește de asemenea pachetul de ajutor umanitar pentru cei aflați în nevoie la fața locului", a mai spus el.

Rusia a respins duminică acuzațiile Ucrainei că a ucis civili în orașul ucrainean Bucea din apropiere de Kiev și susține că imaginile cu cadavre sunt fabricate de Kiev

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău