John Kerry încearcă să mobilizeze țări arabe și Turcia în lupta împotriva Statului Islamic

  • 11 Septembrie 2014 14:50
John Kerry încearcă să mobilizeze țări arabe și Turcia în lupta împotriva Statului Islamic

John Kerry, după o vizită efectută la Bagdad, urmează să participe la o reuniune regională, la nivel de miniștri de externe, la Jeddah.

Secretarul de stat american John Kerry a sosit astăzi în Arabia Saudită pentru a încerca să mobilizeze zece țări arabe și Turcia în lupta împotriva Statului Islamic prin consolidarea cooperării lor militare, a declarat un oficial american sub rezerva anonimatului, informează Agerpress.

John Kerry, după o vizită efectută ieri la Bagdad, urmează să participe la o reuniune regională, la nivel de miniștri de externe, la Jeddah. 

În afară de Arabia Saudită, alte cinci țări din Consiliul de Cooperare al Golfului (Bahrein, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Oman, Qatar), precum și Egiptul, Iordania, Irakul, Libanul și Turcia, participă la această reuniune, considerată crucială de Statele Unite în eforturile sale de a crea o coaliție globală împotriva Statului IslamicI, grupare responsabilă de atrocități comise în Siria și Irak.

După o întrevedere cu omologul său saudit, prințul Saud Al-Faisal, secretarul de stat american se va întâlni seara cu regele Abdullah.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău