Johannes Hahn salută învestirea noului guvern de la Chișinău

  • 21 Ianuarie 2016 10:21
Johannes Hahn salută învestirea noului guvern de la Chișinău

Comisarul european pentru politică de vecinătate și negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, a salutat învestirea noului guvern de la Chișinău și a promis sprijin financiar european de ”îndată ce FMI își va da acordul”.

”UE ar trebui să susțină orice guvern care este gata să întreprindă reformele necesare”, a declarat comisarul, în cadrul unei dezbateri în Parlamentul European pe tema implementării Acordurilor de Asociere semnate de UE cu Republica Moldova, Ucraina și Georgia.

În același timp, oficialul european și-a exprimat regretul că autoritățile de la Chișinău ”nu au implementat o serie de reforme importante”, evocând și situația politică ”extrem de instabilă”, care, în opinia sa ”este un obstacol în calea implementării eficiente a Acordului de Asociere”.

Tot ieri și europarlamentarul german Elmar Brok, șef al Comisiei de Afaceri Externe în cadrul Parlamentului European, și-a declarat sprijinul pentru noul guvern de la Chișinău. ”Sunt fericit că în Moldova a fost ales în parlament un nou premier. Sper să poată guverna țara în următorii trei ani”, a menționat Elmar Brok.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,4
Ploaie ușoară
Umiditate:85 %
Vint:5,66 m/s
Tue
18
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău