Joe Biden va participa de la distanță la Conferința de Securitate de la München, pe 19 februarie

  • 12 Februarie 2021 09:49
Joe Biden va participa de la distanță la Conferința de Securitate de la München, pe 19 februarie

Președintele american, Joe Biden, va participa pe 19 februarie de la distanță la Conferința de Securitate de la München, au anunțat joi pe Twitter organizatorii acestui eveniment anual, notează dpa și AFP, citate de Agerpres.

"Suntem încântați și onorați să anunțăm că Joe Biden va reveni virtual pe scena Conferinței la 19 februarie", au scris ei în legătură cu liderul administrației de la Washington, care a mai participat în 2009 și 2013 la această întâlnire în perioada în care era vicepreședintele lui Barack Obama.

Această întâlnire reunește anual în Bavaria șefi de stat și de guvern, lideri ai unor mari companii, specialiști în probleme de securitate și diplomați. Din cauza pandemiei de coronavirus, ea se desfășoară în acest an, de la 19 la 21 februarie, în format virtual.

Joe Biden, pentru care ar putea fi primul discurs adresat direct unui auditoriu european de la instalarea sa la Casa Albă în ianuarie, va interveni prin videconferință pe 19 februarie.

În afară de Joe Biden, printre cei care vor mai lua cuvântul se află președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, și emisarul american pentru schimbările climatice, John Kerry.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău