Joe Biden: Tornadele sin SUA sunt o "tragedie de neimaginat"

  • 11 Decembrie 2021 19:48
Joe Biden: Tornadele sin SUA sunt o

Tornadele care au făcut zeci de morți în centrul Statelor Unite ale Americii sunt o "tragedie de neimaginat", a declarat sâmbătă președintele SUA, Joe Biden, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Liderul de la Casa Albă a scris pe Twitter că a fost ținut la curent în legătură cu evenimentele de pe teren.

"Vom colabora cu guvernatorii (statelor) pentru a ne asigura că avem tot ce ne trebuie pentru căutarea supraviețuitorilor", a adăugat Joe Biden.

Cel puțin 50 de persoane și-ar fi pierdut viața în urma unei serii de tornade devastatoare care au făcut ravagii în Kentucky și alte state americane, vineri seară și la primele ore ale zilei de sâmbătă. Guvernatorul din Kentucky, Andy Beshear, a declarat stare de urgență și a anunțat că desfășoară zeci de forțe de intervenție în comunități.

În Tennessee, cel puțin trei persoane și-au pierdut viața în urma intemperiilor, potrivit purtătorului de cuvânt al agenției statale pentru situații de urgență, Dean Flener.

Foto: (c) Cheney Orr/REUTERS


 

Cel puțin o persoană a murit și alte cinci au fost rănite după ce o tornadă a sfărâmat acoperișul unui centru pentru persoane vârstnice din Monette, în nordul statului Arkansas, conform autorităților locale.

În Illinois, autoritățile au anunțat că mai multe persoane au rămas blocate într-un depozit al companiei americane de comerț online Amazon.com în urma prăbușirii parțiale a acoperișului clădirii situate în apropiere de orașul St. Louis, după ce zona a fost afectată vineri seară de tornade și furtuni puternice.

Furtunile au provocat deraierea unui tren de marfă al companiei CSX în vestul statului Kentucky, însă nu au fost raportate victime, potrivit New York Times.

 

Foto: (c) Cheney Orr/REUTERS


 

Bill Bunting, responsabil în cadrul Centrului de prognoză a furtunilor din cadrul Serviciului Național de Meteorologie, a declarat că cel puțin cinci state au fost lovite de tornade - Illinois, Kentucky, Tennessee, Missouri și Arkansas. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău