Joe Biden: SUA nu vor accepta niciodată anexarea Crimeei de către Rusia

  • 26 Februarie 2021 18:05
Joe Biden: SUA nu vor accepta niciodată anexarea Crimeei de către Rusia

Președintele american Joe Biden a declarat vineri că SUA nu vor accepta niciodată anexarea de către Rusia a peninsulei Crimeea, potrivit unui comunicat dat publicității de Casa Albă în ziua în care se împlinesc 7 ani de la acest eveniment.

"SUA nu acceptă și nu vor accepta niciodată anexarea de către Rusia a peninsulei și vor fi alături de Ucraina împotriva acțiunilor agresive ale Rusiei", a afirmat Biden, potrivit Reuters și AFP, citate de Agerpres.

"SUA continuă să fie alături de Ucraina și de aliații și partenerii săi astăzi, așa cum au fost de la începutul acestui conflict. Cu prilejul acestei aniversări sumbre, reafirmăm un adevăr simplu: Crimeea este Ucraina", a adăugat el.

Conflictul între combatanții susținuți de Rusia și trupele ucrainene s-a soldat cu peste 13.000 de morți din 2014, când Rusia a anexat Crimeea iar unele forțe proruse din estul Ucrainei s-au revoltat împotriva Kievului.

Administrația Biden a precizat că încă efectuează revizuiri ale politicii sale externe privind Rusia, China și alte domenii cheie după ce a preluat guvernarea de la fostul președinte Donald Trump pe 20 ianuarie, notează Reuters.

Joe Biden a discutat cu președintele rus Vladimir Putin luna trecută și a ridicat mai multe chestiuni spinoase, printre care suveranitatea Ucrainei, încarcerarea opozantului Aleksei Navalnîi, presupusa ingerință în alegerile din SUA din 2020 și atacurile cibernetice masive asupra guvernului american de anul trecut.

Ministerul român de Externe, mesaj la 7 ani de la anexarea Crimeei

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) afirmă că România va susține în continuare integritatea teritorială a Ucrainei, într-un mesaj transmis la șapte ani de la Anexarea Crimeei de către Federația Rusă.

"Continuăm să susținem cu fermitate suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. Anexarea Crimeei este o încălcare a dreptului internațional", transmite Ministerul de Externe pe Twitter, alături de mesajul Înaltului reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, la șapte ani de la anexarea Crimeei de către Federația Rusă.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău