Joe Biden spune că este „serios îngrijorat” de criza migranților de la granița dintre Belarus și Polonia

  • 13 Noiembrie 2021 12:02
Joe Biden spune că este „serios îngrijorat” de criza migranților de la granița dintre Belarus și Polonia

Președintele american Joe Biden și-a exprimat vineri îngrijorarea serioasă cu privire la criza migranților de la granița Belarusului cu Polonia, după declarații similare ale vicepreședintei Kamala Harris, informează AFP și Reuters.

„Credem că este o îngrijorare serioasă. Am comunicat îngrijorarea noastră Rusiei, am comunicat îngrijorarea noastră Belarusului”, a declarat președintele Biden reporterilor în timp ce se pregătea să plece de la Casa Albă pentru a petrece sfârșitul de săptămână la reședința prezidențială de la Camp David. „Credem că este o problemă”, a spus liderul american.

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko este acuzat de Occident că a orchestrat un flux continuu de migranți la granița cu Polonia, stat membru al Uniunii Europene, ca răspuns la sancțiunile occidentale impuse regimului de la Minsk. Până în prezent, președintele Belarusului poate conta pe sprijinul principalului său aliat, președintele rus Vladimir Putin.

Anterior, vicepreședinta Kamala Harris, aflată într-o vizită oficială la Paris, a apreciat că Belarusul este „angajat într-o activitate foarte îngrijorătoare”, conform Agerpres.

Washingtonul critică în mod regulat regimul Lukașenko, iar Statele Unite se numără printre țările care au adoptat sancțiuni la adresa unor oficiali și entități din Belarus. De asemenea, la sfârșitul lunii iulie, președintele Joe Biden a primit-o la Casa Albă pe opozanta belarusă aflată în exil, Svetlana Tihanovskaia.

Uniunea Europeană a salutat vineri un progres în stoparea sosirii migranților după anunțul Turciei referitor la interdicția pentru irakieni, sirieni și yemeniți de a se îmbarca cu destinația Belarus pe aeroporturile sale. La rândul său, guvernul irakian a anunțat că lucrează pentru a-i înregistra pe migranții irakieni blocați la frontiera polono-belarusă care sunt de acord să revină în țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:1,03 m/s
Sun
19
Mon
21
Tue
21
Wed
20
Thu
20
Arhivă Radio Chișinău