Joe Biden și-a prezentat echipa diplomatică și de securitate națională

  • 25 Noiembrie 2020 08:29
Joe Biden și-a prezentat echipa diplomatică și de securitate națională

Președintele ales al SUA, Joe Biden, și-a prezentat marți echipa diplomatică și de securitate națională, precum și viziunea unei politici externe bazate pe asumarea de către Statele Unite a unui rol de lider și de întărire a alianțelor în regiunea Asia-Pacific, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

'Este o echipă care reflectă faptul că America a revenit, pregătită să ghideze lumea și nu să se retragă din ea', a spus Biden, semnalând virajul pe care intenționează să-l facă în politica externă a Statelor Unite.

Joe Biden a anunțat nominalizarea lui Anthony Blinken pentru funcția de șef al diplomației, subliniind că acesta 'va reconstrui moralul și încrederea în Departamentul de Stat'.

Alejandro Mayorkas va fi numit șef al Departamentului Securității Interne, primul politician hispanic care va primi această funcție, una care supervizează agenții-cheie de aplicare a legii și de imigrație.

Avril Haines va deține funcția de director al Informațiilor naționale, prima femeie într-un astfel de rol.

Tot o femeie, Linda Thomas-Greenfield, va fi numită ambasadoare la ONU, iar Jake Sullivan va deveni consilier pentru securitate națională.

În premieră, un președinte american va avea un reprezentant special pentru probleme climatice, în persoana lui John Kerry, fost secretar de stat, care va ocupa un loc în Consiliul Național de Securitate.

Joe Biden și-a exprimat speranța că Senatul îi va audia în curând pe cei nominalizați. Toate aceste poziții din viitoarea administrație americană trebuie confirmate de camera legislativă superioară a Congresului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău