Joe Biden și Vladimir Putin nu au reușit să ajungă la un consens cu privire la accesul umanitar în Siria

  • 17 Iunie 2021 08:12
Joe Biden și Vladimir Putin nu au reușit să ajungă la un consens cu privire la accesul umanitar în Siria

Liderii Rusiei și Statelor Unite, Vladimir Putin și respectiv Joe Biden, nu au ajuns la niciun acord asupra accesului umanitar în Siria, la summitul ruso-american la nivel înalt de la Geneva - a declarat un reprezentant de rang înalt al Administrației americane, miercuri, la Geneva, scrie Rador.

Transcrierea briefingului susținut a fost postată pe site-ul Departamentului de Stat al SUA. Unul dintre jurnaliști a întrebat dacă diplomații ruși au anunțat vreun angajament cu privire la ''extinderea operațiunii ONU privind asistența transfrontalieră în Siria''. ''Nu au existat angajamente, dar am declarat importanța acestui fapt pentru noi.

Dacă dorim să continuăm să cooperăm în Siria, atunci este necesară în primul rând extinderea asistenței umanitare transfrontaliere", a răspuns reprezentantul Administrației SUA. Asistentul american al președintelui SUA pentru securitate națională, Jake Sullivan, anunța recent disponibilitatea Washingtonului de a coopera cu Rusia în ceea ce privește stabilitatea strategică și accesul umanitar în Siria.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău