Joe Biden s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu o variantă actualizată de vaccin

  • 24 Septembrie 2023 12:55
Joe Biden s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu o variantă actualizată de vaccin

Președintele american Joe Biden, în vârstă de 80 ani, s-a vaccinat împotriva Covid cu o variantă actualizată de vaccin, dar și împotriva virusului gripal, a anunțat sâmbătă medicul său de la Casa Albă.

„Întrucât intrăm în sezonul răcelilor și al gripei, președintele îi încurajează pe toți americanii să-i urmeze exemplul”, a scris medicul personal al președintelui, Kevin O'Connor într-un comunicat publicat de Casa Albă., potrivit Agerpres

De altfel, Joe Biden a primit „acum câteva săptămâni” un nou vaccin împotriva virusului respirator sincițial (VRS), responsabil de infecții respiratorii și care se poate dovedi periculos pentru vârstnici și copii mici. Autoritățile sanitare din SUA recomandă de acum ca toți americani care au împlinit 60 de ani să se vaccineze împotriva VRS.

Ele au autorizat săptămâna trecută o versiune actualizată a vaccinurilor ani-COVID-19 de la Pfizer și Moderna, mai bine adaptată la variantele virusului aflate acum în circulație.

Numărul de spitalizări legate de COVID-19 înregistrează creștere în SUA în ultimele săptămâni, dar succesul acestei noi campanii de vaccinare este incert, în condițiile în care doar 17% din populația americană s-a vaccinat cu precedenta doză de rapel împotriva COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău