Joe Biden promite să trimită mai multe trupe americane în România și Polonia dacă Rusia invadează Ucraina

  • 20 Ianuarie 2022 09:54
Joe Biden promite să trimită mai multe trupe americane în România și Polonia dacă Rusia invadează Ucraina

În cadrul conferinței de presă susținute în ajunul marcării unui an de când a preluat mandatul prezidențial, președintele american Joe Biden a spus Statele Unite își vor spori prezența trupelor militare în statele membre NATO de pe flancul estic, cum ar fi Polonia și România, dacă Rusia va ataca Ucraina, transmite DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, întrebat dacă are în vedere retragerea rotației trupelor americane de pe flancul estic al NATO, președintele Biden a transmis pe un ton clar că „nu este loc pentru asta”.

„Nu vom face asta. De fapt, ne vom spori prezența militară în Polonia, România și alte țări dacă Rusia va decide să invadeze Ucraina. Pentru că avem un angajament sacru de a apăra aceste țări, conform articolul 5. Ele fac parte din NATO”, a precizat președintele SUA. 

Biden a înlăturat altfel ideea că administrația pe care o conduce va retrage trupele din fostele țări membre ale Pactului de la Varșovia, care acum sunt membre ale Alianței, pentru a încheia un acord de reducere a tensiunilor cu Rusia, care a transportat echipament militar și a adunat aproximativ 127.000 de soldați la granița cu Ucraina.

„Nu sunt atât de convins că știe ce vrea să facă, bănuiesc că va ataca, trebuie să facă ceva”, a declarat Joe Biden, cu referire la intenția lui Vladimir Putin de a desfășura un atac armat asupra Ucrainei.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
-2,26
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:4,12 m/s
Tue
0
Wed
1
Thu
2
Fri
1
Sat
-0
Arhivă Radio Chișinău