Joe Biden pregătește cele mai semnificative majorări fiscale din ultimele decenii

  • 16 Martie 2021 08:45
Joe Biden pregătește cele mai semnificative majorări fiscale din ultimele decenii

Președintele SUA, Joseph Biden, intenționează să efectueze cea mai semnificativă majorare a taxelor federale din ultimele trei decenii, pentru finanțarea programului economic care urmează să fie aplicat în contextul aprobării planului de asistență financiară de 1.900 de miliarde de dolari, potrivit Mediafax, preluat de Digi24.ro

Conform unor surse guvernamentale de la Washington citate de agenția Bloomberg, majorările vor reflecta promisiunile făcute de Joseph Biden în campania electorală din 2020.

Impozitul corporativ federal ar urma să fie majorat de la 21% la 28%, iar impozitul pe venit va fi majorat în cazul persoanelor care câștigă peste 400.000 de dolari anual. De asemenea, taxa pe proprietăți imobiliare ar urma să fie extinsă, iar facilitățile fiscale acordate companiilor cu răspundere limitată vor fi restrânse. Este analizată și posibilitatea majorării taxei speciale pe capital, în cazul oamenilor de afaceri care au venituri mai mari de un milion de dolari pe an, potrivit publicației The Hill.

Estimări realizate de analiști ai Institutului independent Centrul pentru Politici Fiscale arată că aceste măsuri vor genera colectarea a circa 2.100 de miliarde de dolari în zece ani.

Noile măsuri vor presupune anularea unora dintre facilitățile acordate începând din 2017 de Administrația Donald Trump marilor companii și persoanelor bogate.

Joseph Biden a anunțat în campania electorală prezidențială din 2020 că va anula la un moment dat facilitățile fiscale introduse de Administrația Donald Trump. Modificările fiscale ar urma să intre în vigoare în 2022.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău