Joe Biden: Nu avem de ce să ne temem de amenințările nucleare venite din partea lui Vladimir Putin

  • 01 Martie 2022 13:15
Joe Biden: Nu avem de ce să ne temem de amenințările nucleare venite din partea lui Vladimir Putin

Nu avem de ce să ne temem de amenințările nucleare venite din partea lui Vladimir Putin, spune președintele american Joe Biden. Este reacția venită după ce Kremlinul a ordonat creșterea gradului de alertă pentru forțele nucleare. Potrivit evaluării din acest moment, administrația de la Washington nu vede niciun motiv pentru a-și schimba propriile niveluri de alertă.

Întrebat dacă cetățenii americani ar trebui să fie îngrijorați de izbucnirea unui război nuclear, Biden a răspuns: „Nu”, potrivit Reuters, citată de DIGI24.ro

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a spus anterior că Statele Unite nu văd niciun motiv pentru a-și schimba nivelurile de alertă nucleară în acest moment.

„Credem că o retorică provocatoare ca aceasta, cu privire la armele nucleare, este periculoasă, crește riscul unor greșeli și ar trebui evitată. Rusia și Statele Unite au convenit de mult timp că folosirea armelor nucleare ar avea consecințe devastatoare și au declarat de multe ori, inclusiv la începutul acestui an, că un război nuclear nu poate fi câștigat și nu trebuie purtat niciodată. Nu avem motive să ne schimbăm nivelurile de alertă”, a spus Psaki.

„Președintele a spus foarte clar că nu intenționează să trimită trupe americane să poarte un război împotriva Rusiei. O zonă de excludere aeriană ar necesita desfășurarea armatei americane pentru a fi pusă în aplicare, ceea ce ar fi duce la un potențial conflict direct și potențial război cu Rusia. Este ceva ce nu intenționăm să facem”, a adăugat ea.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău