Joe Biden merge în Polonia. Se va întâlni și cu șefii țărilor din formatul București 9

  • 11 Februarie 2023 10:00
Joe Biden merge în Polonia. Se va întâlni și cu șefii țărilor din formatul București 9

Președintele SUA, Joe Biden, va efectua o vizită în Polonia, în perioada 20 - 22 februarie, acesta urmând să aibă întâlniri și cu liderii țărilor din formatul București 9, din care face parte și România, transmite digi24.ro.

Potrivit unui anunț făcut de Casa Albă, Joe Biden va ajunge în Polonia, pe 20 februarie, unde va discuta cu președintele Andrzej Duda despre cooperarea bilaterală, dar și despre eforturile de susținere a Ucrainei și de întărire a apărării NATO.

Biden se va întâlni și cu liderii țărilor din formatul București 9 - România, Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia și Slovacia. Potrivit comunicatului, președintele SUA va reafirma sprijinul "de neclintit" pentru siguranța Alianței NATO.

Joe Biden va susține și un discurs care marchează împlinirea unui an de la începutul ivaziei ruse în Ucraina. Președintele va menționa rolul SUA în sprijinul Ucrainei în tot acest timp, un sprijin "care va continua atâta timp cât este nevoie".

Joe Biden a mai călătorit în Polonia și anul trecut, în luna martie, la puțin timp după începutul războiului în Ucraina. Biden a vizitat atunci Divizia 82 Aeropurtată a SUA, desfășurată în Polonia pentru consolidarea flancului estic al NATO și a mâncat pizza alături de soldați.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău