Joe Biden l-a numit pe Ron Klain șef de personal și asistent al președintelui SUA

  • 12 Noiembrie 2020 10:13
Joe Biden l-a numit pe Ron Klain șef de personal și asistent al președintelui SUA

Președintele ales al SUA Joe Biden l-a numit pe Ron Klain, un important oficial democrat, șef de personal și asistent al președintelui, informează joi Reuters, citată de Agerpres si Digi24.

Ron Klain, 59 de ani, este unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Joe Biden. El și-a început activitatea pentru Partidul Democrat în 1989.

Klain a fost un critic acerb al modului în care președintele republican Donald Trump a gestionat pandemia noului coronavirus. Este de așteptat ca noul șef de personal să fie o figură-cheie în răspunsul pe care Joe Biden îl va aduce crizei sanitare pe care o traversează America.

"Ron a fost de neprețuit pentru mine de-a lungul multor anilor în care am lucrat împreună", a spus Joe Biden despre Klain, care i-a fost șef de cabinet în perioada în care a deținut funcția de vice-președinte al SUA.

"Experiența îndelungată și diversă a lui Ron Klain și capacitatea de a colabora cu oameni din tot spectrul politic este exact ceea ce am nevoie pentru un șef de personal la Casa Albă când ne confruntăm cu acest moment de criză și aducem țara din nou împreună", a adăugat președintele ales al SUA.

Într-o declarație, Ron Klain s-a referit la această numire drept "onoarea unei vieți".

Președintele democrat Barack Obama l-a însărcinat la un moment dat pe Ron Klain să gestioneze amenințarea unui virus letal, amintește Reuters. În 2014, Obama l-a numit pe Klain coordonatorul Casei Albe pentru Ebola, după ce un focar apărut în Africa de Vest a ucis mii de persoane în întreaga lume. În total, doar 11 persoane au fost tratate în SUA pentru acest virus și două au murit.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău