Joe Biden îi cere regimului cubanez să-și asculte poporul

  • 12 Iulie 2021 19:09
Joe Biden îi cere regimului cubanez să-și asculte poporul

Președintele american Joe Biden i-a solicitat luni regimului cubanez „asculte poporul și apelul său vibrant la libertate”, la o zi după manifestațiile istorice din Cuba, transmite AFP.

„Statele Unite cer regimului cubanez să-și asculte poporul și să răspundă nevoilor lui în acest moment crucial”, a afirmat Biden, citat într-un comunicat difuzat de Casa Albă.

Mii de cubanezi au ieșit spontan duminică pe străzile orașelor cubaneze, scandând „ Libertate!”, „Ne este foame” și „Jos dictatura!” și cerând demisia președintelui Miguel Diaz-Canel.

Protestele din Cuba au izbucnit pe fondul celei mai grave crize economice din țară din ultimii 30 de ani și al recrudescenței epidemiei de COVID-19.

Aceasta este o mobilizare inedită în Cuba, unde singurele adunări autorizate sunt în general cele ale Partidului Comunist.

„ Cubanezii își afirmă curajos drepturile lor fundamentale universale. Aceste drepturi trebuie să fie respectate, inclusiv dreptul de a manifesta pașnic și dreptul de a-și decide liber propriul viitor”, a subliniat liderul de la Casa Albă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău