Joe Biden i-a predat ștafeta Kamalei Harris la Convenția Democrată de la Chicago: „Iubesc această slujbă, dar îmi iubesc țara și mai mult”

  • 20 August 15:35
Joe Biden i-a predat ștafeta Kamalei Harris la Convenția Democrată de la Chicago: „Iubesc această slujbă, dar îmi iubesc țara și mai mult”

Joe Biden i-a predat ștafeta luni Kamalei Harris, în uralele și lacrimile delegaților de la Convenția Democrată, susținând un discurs lung cu conotații testamentare, relatează France Presse, preluat de AGERPRES.

Cu doar o lună în urmă, președintele în vârstă de 81 de ani intenționa să vină la Chicago pentru a primi nominalizarea partidului său.

Luni seara, el a promis însă că va fi „cel mai bun voluntar” în campania vicepreședintei în vârstă de 59 de ani, care i s-a alăturat pe scenă pentru o îmbrățișare.

Joe Biden a cerut să fie aleasă Kamala Harris, „o procuroare”, și nu republicanul Donald Trump, un „recidivist”.

Ducem o bătălie pentru sufletul Americii”, a spus el, folosind una dintre expresiile emblematice ale președinției sale.

„Îi suntem veșnic recunoscători” unui președinte „incredibil”, a spus anterior Kamala Harris în timpul unei scurte apariții solo surpriză pe scenă.

Timp de cincizeci de ani, mi-am dat inima și sufletul pentru țară”, a afirmat liderul democrat, care și-a luat rămas bun de la o jumătate de secol de carieră politică.

America, pentru tine am dat totul. Am făcut o mulțime de greșeli în cariera mea. Dar ți-am dat totul. 

A fost onoarea vieții mele să fiu președintele vostru. Iubesc această slujbă, dar îmi iubesc țara și mai mult”, a spus Joe Biden, referindu-se la decizia sa de a se retrage din cursa pentru Casa Albă.

Timp de aproximativ o oră, Joe Biden a vorbit și despre toate realizările mandatului său, cu care a asociat-o și pe Kamala Harris.

Discursul său a semănat uneori furios cu cele pe care le-a ținut când era încă în campanie.

Toate aceste discuții despre faptul că sunt supărat pe oamenii care au spus că trebuie să demisionez.... nu este adevărat”, a spus democratul.

Pentru Joe Biden, însă, a existat ceva destul de crud în această revărsare de afecțiune.

Marți, Kamala Harris va fi încoronată de delegați într-un vot simbolic, după ce aceștia au învestit-o deja oficial într-un scrutin online.

Democrații se așteptau să facă campanie fără mare pasiune pentru președintele octogenar, care nu mai avansa în sondaje.

Dar, de la retragerea sa incredibilă la 21 iulie, visează din nou la o victorie datorită candidatei lor în vârstă de 59 de ani, care este înaintea lui Donald Trump în majoritatea sondajelor de opinie.

Îl iubesc (pe Joe Biden), dar am fost absolut încântat că a renunțat, pentru că ne trăgea în jos”, a spus Harry Pascal, un activist democrat.

Donald Trump, în încercarea de a opri acest impuls, va vizita mai multe state strategice săptămâna aceasta.

Într-unul dintre ele, Pennsylvania, fostul președinte republican a atacat luni planurile „comuniste” ale Kamalei Harris și a avansat ideea, fără nicio dovadă, că ea a pus la cale un „puci” împotriva lui Joe Biden.

Hillary Clinton, candidata înfrântă împotriva lui în 2016, a reamintit la Chicago că nimic nu este câștigat deocamdată.

Nu vă lăsați distrași și nu vă culcați pe lauri”, a spus fostul secretar de stat, care era considerată favorită în acel an.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Fri
22
Sat
21
Sun
18
Mon
18
Tue
20
Arhivă Radio Chișinău