Joe Biden, despre prima întrunire a cabinetului său: Așa arată America!

  • 02 Aprilie 2021 12:39
Joe Biden, despre prima întrunire a cabinetului său: Așa arată America!

Președintele american Joe Biden și-a lăudat joi echipa în timpul primei întruniri a cabinetului său după a confirmarea a 15 dintre candidații pe care i-a propus, afirmând că a reprezentat cu fidelitate populația diversă a Statelor Unite, relatează The Hill, citat de HotNews.ro.

„Este prima dată în istoria americană când cabinetul arată ca America”, a afirmat președintele democrat, adăugând că „asta am promis să facem și am făcut-o”.

Printre membrii cabinetului lui Biden se numără Lloyd Austin, primul secretar al apărării afro-american, Pete Buttigieg, primul membru homosexual al unui cabinet prezidențial, Deb Haaland, primul secretar de origine indigenă și Kamala Harris, prima femeie vicepreședinte, printre alții.

Potrivit sursei citate, Biden a mulțumit Senatului pentru aprobarea rapidă și bipartizană a nominalizărilor sale „istorice”.

„Este greu de crezut dar suntem printre cabinetele care s-au format cel mai rapid”, a subliniat Joe Biden.

Prima întrunire a cabinetului președintelui democrat a avut loc la puțin peste o săptămână după ce ultimul candidat nominalizat de Biden a fost confirmat în 22 martie.

Singura nominalizare a lui Biden care a întâmpinat o opoziție puternică în Senat a fost cea Neerei Tanden, propusă pentru a conduce influentul birou pentru buget al Casei Albe, aceasta retrăgându-și candidatura după ce a fost criticată din cauza unor postări pe Twitter din trecut.

Postul este ocupat interimar de Shalanda Young care și-a asumat funcția ca urmare a tranziției de putere de la Casa Albă.

În pofida cabinetului divers, Biden a fost recent criticat de două senatoare democrate din cauza faptului că nu a numit nicio persoană asiato-americană în executivul său, acestea amenințând că vor vota împotriva oricărei viitoare nominalizări a președintelui.

Cele două și-au retras obiecția după ce președintele democrat a numit un reprezentant pentru comunitatea asiato-americană și a celei din insulele din Pacific.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău