Joe Biden, despre prima întrunire a cabinetului său: Așa arată America!

  • 02 Aprilie 12:39
Joe Biden, despre prima întrunire a cabinetului său: Așa arată America!

Președintele american Joe Biden și-a lăudat joi echipa în timpul primei întruniri a cabinetului său după a confirmarea a 15 dintre candidații pe care i-a propus, afirmând că a reprezentat cu fidelitate populația diversă a Statelor Unite, relatează The Hill, citat de HotNews.ro.

„Este prima dată în istoria americană când cabinetul arată ca America”, a afirmat președintele democrat, adăugând că „asta am promis să facem și am făcut-o”.

Printre membrii cabinetului lui Biden se numără Lloyd Austin, primul secretar al apărării afro-american, Pete Buttigieg, primul membru homosexual al unui cabinet prezidențial, Deb Haaland, primul secretar de origine indigenă și Kamala Harris, prima femeie vicepreședinte, printre alții.

Potrivit sursei citate, Biden a mulțumit Senatului pentru aprobarea rapidă și bipartizană a nominalizărilor sale „istorice”.

„Este greu de crezut dar suntem printre cabinetele care s-au format cel mai rapid”, a subliniat Joe Biden.

Prima întrunire a cabinetului președintelui democrat a avut loc la puțin peste o săptămână după ce ultimul candidat nominalizat de Biden a fost confirmat în 22 martie.

Singura nominalizare a lui Biden care a întâmpinat o opoziție puternică în Senat a fost cea Neerei Tanden, propusă pentru a conduce influentul birou pentru buget al Casei Albe, aceasta retrăgându-și candidatura după ce a fost criticată din cauza unor postări pe Twitter din trecut.

Postul este ocupat interimar de Shalanda Young care și-a asumat funcția ca urmare a tranziției de putere de la Casa Albă.

În pofida cabinetului divers, Biden a fost recent criticat de două senatoare democrate din cauza faptului că nu a numit nicio persoană asiato-americană în executivul său, acestea amenințând că vor vota împotriva oricărei viitoare nominalizări a președintelui.

Cele două și-au retras obiecția după ce președintele democrat a numit un reprezentant pentru comunitatea asiato-americană și a celei din insulele din Pacific.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Ploaie ușoară
Umiditate:94 %
Vint:7,85 m/s
Wed
14
Thu
12
Fri
13
Sat
16
Sun
18

Curs oficial BNM 19 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6854 0.0790
USD 17.7619 0.0045
RON 4.4010 0.0152
UAH 0.6477 0.0030
RUB 0.2410 0.0012
Arhivă Radio Chișinău