Joe Biden denunță ''iresponsabilitatea incredibilă'' a președintelui Trump

  • 20 Noiembrie 2020 09:05
Joe Biden denunță ''iresponsabilitatea incredibilă'' a președintelui Trump

Președintele ales al SUA Joe Biden a denunțat joi "iresponsabilitatea incredibilă" a președintelui în exercițiu Donald Trump, care încă refuză să-și accepte înfrângerea în alegerile din 3 noiembrie, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Președintele în exercițiu denunță, fără cea mai mică dovadă tangibilă, fraude masive în mai multe state și s-a angajat într-un război de gherilă judiciar dus, într-o confuzie extremă, de avocatul său personal Rudy Giuliani.

"Cred că (americanii) asistă la o iresponsabilitate incredibilă, la mesaje incredibil de dăunătoare trimise restului lumii despre modul în care funcționează democrația", a spus Biden de la fief-ul său din Wilmington, Delaware.

''Este greu de înțeles cum gândește acest om'', a continuat el. ''Sunt convins că știe că a pierdut și că voi depune jurământul pe 20 ianuarie. Ceea ce face este pur și simplu scandalos'', a spus Biden.

La nivel național, Joe Biden a câștigat aproape 80 de milioane de voturi în scrutinul din 3 noiembrie, comparativ cu puțin sub 74 de milioane cât a obținut miliardarul republican Donald Trump.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:0,51 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău