Joe Biden denunță "epidemia" de violențe cu arme de foc din SUA

  • 09 Aprilie 2021 08:20
Joe Biden denunță

Președintele american Joe Biden a denunțat joi "epidemia" de violențe cu arme de foc din SUA, într-un discurs rostit la Casa Albă în care a amintit seria de masacre care au zdruncinat țara în ultimii ani, relatează AFP și Reuters.

"Violența cu uz de arme de foc în această țară este o epidemie, este o rușine internațională", a deplâns Biden în discursul său, la care au asistat și supraviețuitori ai unor recente atacuri cu arme de foc. "Destul cu rugăciunile, e timpul să trecem la fapte", a spus șeful statului, care a prezentat un plan limitat vizând controlul armelor.

Biden a asigurat că niciuna dintre măsurile prezentate nu contravine amendamentului 2 al Constituției SUA, despre care susținătorii armelor de foc afirmă că le garantează dreptul la port-armă.

Între altele, planul prevede interzicerea puștilor de asalt, precum și a încărcătoarelor de mare capacitate.

De asemenea, liderul de la Casa Albă vrea ca Biroul federal pentru controlul alcoolului, tutunului și armelor de foc (ATF) să publice un raport anual privind traficul de arme de foc în SUA și ca statele să adopte legi care să faciliteze identificarea persoanelor "cu risc" deținătoare de arme.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău