Joe Biden: Democrațiile occidentale sunt în competiție cu guvernele autocrate

  • 13 Iunie 2021 18:18
Joe Biden: Democrațiile occidentale sunt în competiție cu guvernele autocrate

Democrațiile occidentale sunt în competiție cu guvernele autocrate, a declarat duminică președintele american Joe Biden, în finalul summitului G7 al celor mai industrializate state desfășurat la Cornwall (Anglia), transmit Reuters și AFP.

"Suntem într-o competiție, nu cu China în sine, cu autocrații și guvernele autocrate din lume, în lumea secolului XXI care se schimbă rapid", a spus Biden, subliniind că, în ce privește China, nu dorește conflict și i-a comunicat acest lucru "personal (președintelui chinez) Xi Jinping".

Președintele american a declarat în același timp presei, în ce privește relațiile cu Rusia, că omologul său rus Vladimir Putin a avut "dreptate să spună că sunt la un nivel scăzut". "Depinde cum va răspunde în ce privește respectarea normelor internaționale, ceea ce nu se întâmplă în multe cazuri", a adăugat Biden, care se va întâlni cu Putin săptămâna viitoare la Geneva.

Liderul de la Casa Albă a menționat că i-a spus președintelui rus, înainte de alegerile din SUA, că va verifica dacă acesta s-a implicat în tentative de intervenție în scrutin. "Am verificat, am avut acces la toate informațiile, a fost implicat în acele activități, am răspuns și voi răspunde din nou", a spus Biden.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE:  Știri
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău