Joe Biden anulează procedura de urgență națională pentru finanțarea zidului la frontiera SUA - Mexic

  • 12 Februarie 2021 10:44
Joe Biden anulează procedura de urgență națională pentru finanțarea zidului la frontiera SUA - Mexic

Președintele american Joe Biden a comunicat, joi, Congresului că a anulat finanțarea prin procedura de urgență națională a proiectului construirii zidului la frontiera dintre Statele Unite și Mexic, informează site-ul de știri Axios.com, citat de Mediafax și Hotnews.ro.

Am stabilit că decretarea urgenței naționale la frontiera sudică nu era justificată. De asemenea, am anunțat că, prin politicile Administrației mele, niciun dolar furnizat de contribuabili nu va mai fi direcționat pentru construirea unui zid la frontieră, am cerut o revizuire atentă a tuturor resurselor acordate sau destinate acestui scop”, a transmis Joe Biden Congresului, potrivit sursei citate.

Fostul președinte Donald Trump a invocat, în februarie 2019, o situație de urgență națională pentru a redirecționa miliarde de dolari proiectului construirii zidului la frontiera dintre Statele Unite și Mexic. Decizia lui Donald Trump a fost urmată de o serie de procese de contestare și de încercări ale Congresului de blocare a proiectului promis în campania electorală din 2016.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău