Joe Biden a trimis Senatului spre semnare protocolul de aderare a Finlandei și Suediei la NATO

  • 12 Iulie 2022 12:03
Joe Biden a trimis Senatului spre semnare protocolul de aderare a Finlandei și Suediei la NATO

Președintele american Joe Biden a trimis luni Senatului spre semnare protocolul de aderare a Finlandei și Suediei la NATO, făcând astfel un pas decisiv în direcția ratificării de către SUA a procesului de integrare a celor două țări nordice la Alianța Nord-Atlantică, transmite EFE, potrivit Agerpres.

„Vor fi contributori neți la alianță, atât din punct de vedere al capacităților, cât și al resurselor, și împărtășesc împreună cu Statele Unite valori de importanță critică. Aderarea va ajuta la promovarea priorităților Statelor Unite în cadrul NATO”, a apreciat președintele SUA în scrisoarea pe care a adresat-o Senatului.

Procesul de ratificare variază de la țară la țară. În cazul SUA, este nevoie de aprobarea a două treimi din membrii Senatului.

„Cer Senatului să continue să lucreze cu administrația mea pentru o Europă puternică și liberă, dându-și consimțământul și ratificând protocoalele. Dată fiind actuala conjunctură globală, invităm toți aliații să realizeze rapid procesele de ratificare”, a insistat Biden.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău