Joe Biden a semnat un ordin privind transferul de date personale din Uniunea Europeană către SUA

  • 07 Octombrie 2022 18:35
Joe Biden a semnat un ordin privind transferul de date personale din Uniunea Europeană către SUA

Președintele american Joe Biden a semnat vineri un ordin executiv privind transferul de date personale din Uniunea Europeană către SUA, schimb care este crucial pentru economia digitală, relatează AFP și Reuters.

Semnarea decretului de către liderul de la Casa Albă vine după ce în martie Washingtonul și Bruxellesul au ajuns la un acord de principiu asupra acestui dosar și va permite Comisiei Europene să înceapă propriul proces de ratificare, ce ar urma să dureze mai multe luni.

Secretarul american pentru comerț Gina Raimondo a evocat într-o întâlnire cu presa "încununarea eforturilor comune de restabilire a încrederii și a stabilității fluxurilor de date transatlantice", în timp ce comisarul european pentru comerț Didier Reynders a salutat pe Twitter "o etapă importantă în hotărârea noastră de a restabili fluxuri de date transatlantice sigure și libere".

Textul întărește măsurile vizând garantarea confidențialității și protejarea libertăților civile în programele americane de monitorizare ce vizează datele culese în Europa și transferate sau găzduite pe celălalt mal al Atlanticului.

Este prevăzută de asemenea crearea unui mecanism independent și constrângător care să le permită cetățenilor statelor eligibile să ceară despăgubiri dacă estimează că datele lor personale au fost colectate ilegal de către serviciile de informații americane, transmite Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău